Tõusva Päikese Maa

Unustasin Korea kohta kirjutada ühe seiga. Nimelt arvestatakse sel maal omamoodi vanust. Kui beebi sünnib, on ta automaatselt 1-aastane. Seejärel tuleb iga 1. jaanuar aasta juurde. See tähendab, et kui keegi peaks sündima 31. detsembril, siis kahe päevaga oleks ta kokku juba 2-aastane. 

Busanist viis meid otselend Tokyosse.


Käisime sumo muuseumis ja areenil, kus suureks rõõmuks nägime sportlasi ka. Kahjuks mitte trenni tegemas või võistlemas, aga asi seegi. Sain selle spordi kohta mitmeid huvitavaid fakte teada. Nimelt pidavat sumotarid ärkama hommikul ja alustama päeva trenniga, nii 5-6 tundi. Sellele järgneb söögikord, umbes 10 000 kalorit (s.o u 5 korda rohkem tavainimese päevasest energiavajadusest). Toidu kõrvale juuakse ka ohtralt õlut, et läheks veidi lihtsamalt alla. Pärast söömist minnakse kohe magama, et kaalu juurdekasv oleks võimalikult suur. Nii et kes kasutavad oma elus sellist valemist - hommikusöögi ärajätmine, suur toidukord (lõuno- või õhtusöök), ehk väikse õllega, ja pärast seda magama - siis tadaaa, lisakilod tulevad!

Järgmine hästi populaarne asi Jaapanis on muidugi anime.

...ja loomulikult on nad meistrid origamis.

Tänaval võib näha taolisi märke. Kui normaalne!

Jõe peal sõidavad UFO-laevad.


Minu elu pikim liftisõit - 45 korrust.









Tokyo on rahvaarvult maailma suurim metropol - 39 miljonit inimest!

...

Meie nädal Jaapanis läks kiiresti. Aga see oli niivõrd põnev koht, et sinna läheksin küll kunagi tagasi, et avastada piirkondi pealinnast väljaspool. Julgen soovitada ka teistele. Mõned ütlevad, et nad on justkui tulevikuühiskond. Süsteemid on paigas, kõik on organiseeritud ja toimib. Ja inimesed... Äärmiselt viisakad ja heade kommetega. Lugupidamine ümbritseva vastu ja lahkus õhkub nende olemusest.
Kuna me olime seal nii lühikest aega, siis ei julge liiga palju ülipositiivseid järeldusi teha. Jäime oma peatusega rahule ja aeg edasi minna, :)

Kommentaarid