Kaasan

Üks debiilik vaatas öösel kella kaheni venekeelseid videosid. Kõrvaklappideta.

Raisk...

Ja nii jõudsime pärast 13 tunnist rongisõitu Kaasanisse, väsinult.



Volga jõe ääres asuv, veidi üle miljoni elanikuga linn on Tatarite Vabariigi suurim, sealjuures Venemaa 6. Kaasanit kutsutakse ka Venemaa spordipealinnaks, kuna on korraldanud mitmeid erinevaid suurvõistlusi. Mine tea, ehk läheb kunagi Kuldvillaku saates vaja. Sh mängitakse siin ka mõned 2018. a MMi mängud.

Linna peamised asukad on venelased ja tatarlased. Viimased on siis, kui ma õigesti aru sain, vanadest aegadest siinkandis elanud inimeste, lisaks türklaste ja mongoli hõimude segu ja järeltulijad. Lisaks õigeusu järgijatele on siin ka palju moslemeid. Ma näiteks ei teadnudki, et see Venemaal üldse levinud on.

Nagu eelnevalt mainisin, on Venemaal mitu Kremlit: siin on Kaasani oma.


Mulle meeldis see Kreml isegi rohkem. Ehk on üks põhjus selles, et müürid nägid kuidagi eestimaised välja.
Kul Sharifi mošee


Kaasani üks sümbolitest - Suyumbike torn. Pildilt pole aru saada (päriselt ka tegelt mitte), aga see ehitis pidi samamoodi kaldu olema nagu Pisa torn.


Venemaal peab end igas hostelis registreerima. St valitsusele teada andma, et oled seal (või nt asukohta muutnud). Ja seda peab tegema hostel. Tädikene meie esimeses ööbimiskohas polnud sellega üldse kursis (tundub kahtlane, aga okei). Pikk lugu lühemaks, teisel päeval sõitsime temaga koos migratsiooniametisse, kus töötaja meie peale karjus, sest rongipiletid olid elektroonilised, mitte välja prinditud (täiesti ebavajalik). Lahkusime lõpuks sealt ka lahenduseta ja veetsime veel mõned tunnid asju arutades meie võõrustajaga. Lõpptulemusena pakkisime oma asjad, saime pool raha tagasi ja olime sunnitud ööbimiskohta vahetama. Pea oli sellest venekeelsest asjaajamisest (mitte sõnakestki inkat, ausalt) väsinud, päev peaaegu õhtus ja põhimõtteliselt raisus, ning ei jäänud muud üle, kui teha veidi õlleuuringuid.

Keskmiselt 66 eurosenti pudel. Jäime rahule. Nime poolest oli lemmik Siberi Korona


Lõppeks läks kõik hästi. Sellist kammajjjaad tuleb reisides ikka ette ja mida rohkem, seda rohkem harjud ära ka.

https://drive.google.com/open?id=1ukjztzWzlIEaNaP-5poXesYOsot4GsH8

Õhtul käisime kohaliku Unicsi mängu vaatamas