2 kuud

Viimased 8 nädalat oleme töötanud põhja New South Walesi ühes farmis. Ette ruttavalt võin öelda, et tulenevalt tingimustest on see ehk minu parim töökoht kõigi nende 3 reisiaasta jooksul. Algselt oli meil plaan põhjas töö leida, kuid lõpuks otsustasime sõita 2000 km allapoole tagasi, sest pakkumine tundus hea. Ja õnneks nii oligi.


Esimesed nädalad oli minu ülesandeks farmiomanike aed korrastada, Andrea tegutses majas. Mõlemad - nii maja kui ka aed - on hiiglaslikud, sest noh, farmiomanikud on suht sellised rikkurid. Igatahes, töö oli minu jaoks huvitav. Sain kogemusi, mida varem polnud ja millele ei pööranud nii palju tähelepanu. Lõikasin kasvusid, pügasin hetke, rohisin, väetasin ja kõike muud. Tööpäev oli ka äärmiselt vaba. Ise valisid, millal alustad, kaua töötad ja millal pausid võtad. Lisaks töötasin üksi, mis võimaldas valida oma töörütmi.

Vahel olin Caater
Tööülesandeid oli erinevaid...
...vahepeal olin näiteks lambakarjus
Siis kõplasime 600 hektarit kikerhernepõldu. Austraalia moodi
...ja koristasime bagiga oksi põldudelt


Üheks töötingimuseks oli ka oma maja, kus saime elada - ja tasuta! 2 magamistuba, elutuba, köök ja duširuum. Tagasihoidlikele seljakotiränduritele lihtsalt üle mõistuse luksus. Et seda kõike nautida, otsustasime töötada ainult 5 päeva nädalas ja 8-9 tundi päevas. Ei jaksa enam rassida nii nagu sai tehtud puuvillafarmis. Ei näe mõtet. Hea on võtta nädalas 2 päeva enda jaoks. Jõuab lugeda, mõelda, filme vaadata ja lihtsalt lõõgastuda.

Köök ja elutuba
Magamistuba ja uhiuus madrats (kingitus tööandjate poolt)
Juhuslik külaline


Meie tööandjad - kena 40-50ndates abielupaar - on samuti väga toredad. Varasemalt kohatud farmerite puhul kehtib üldiselt üks sarnane joon: enamus on töötanud farmis juba väga noorest saadik, käinud selle kõrvalt vähe koolis, on sellised lihtsad inimesed, mugava kõnepruugi ja pigem lõtvade elukommetega. Kuid need inimesed on teistsugused. Juba esimesest vestlusest saadik oli aru saada, et räägid... kuidas ma nüüd ütlen, eem, mõtleva inimesega. Viisakas ja korrektne. Hiljem selgus, et nad on mõlemad õppinud ülikoolis, sh naine on isegi õpetaja, reisinud koos igal kontinendil ja elanud pikemat aega välismaal.

Bossidel olid koerad ka
...õnneks sõbralikud


Pärast kaheksat nädalat pidime aga raske südamega edasi liikuma: saime hea pakkumise just sealt, kust vaja - põhjast. Viisa lõpuni on jäänud veel kaks kuud.