Kõik läheb edasi

22.07, kell on 3 öösel. Teeäärses peatumiskohas müriseb üks veoauto juba pikemat aega. Enda auto sai pargitud väikese kalde all. Magamine on raskendatud. Aga koht on tasuta, nii et ei peaks ehk nurisema?

Tänaseks on taas Austraalias oldud juba veidi üle nädala. Nüüd kiire tagasikerimine saabumispäeva.

13. juuli hommikul saabusin Sydneysse. Rampväsinud. Pikk lennureis oli täiesti läbi võtnud. Päev Sydneys ja juba järgmine hommik võtsin rongi ning sõitsin 8 tundi Moreesse. Rongijaama tuli Andrea vastu ja oli tore taaskohtumine. Laupäeval käisime õe ja Kaiti juures uudistamas, kuidas neil läheb.

Edasine plaan oli võtta ette teereis põhja. Ilma kindla sihtkohata, ilma kindlate kuupäevadeta. Selleks tuli kõigepealt veidi autot täiustada. Kui perekonnas on tugevalt ehituspisik sees ja vend ning isa on prefessionaalsed ehitajad, siis sellega kaasnevad teatud eeldused ja ootused su pihta. Alustasin minagi, esialgu tagasihoidlikult - kopsisin ja saagisin ja autosse sai voodiase. Mugavuse ja organiseerituse eesmärgil on oluline leida optimaalsed lahendused, et ringisõitmine sujuks paremini.




Esimene pikem peatumiskoht oli Noosa Heads, Brisbane'ist nii 100 km põhjapool - turistide ja rikaste austraalaste suvituspiirkond. Noosa, umbes nagu Koosa. Aga ookeani ja looduspargiga. Ja tegelikult üldse päris teistsugune.

Eelneval päeval pidime ärkama kell 5, et saaks parkimiskoha Noosa kesklinna lähedal. Seejärel kahetunnine matk looduspargis. Delfiinid hüppasid vees, vaal siputas kaugel eemal ja lasi oma sellest vaalakohast vett välja. Ja veel ilusad vaated.

Hommikusöök ookeani ääres
Noosa Head - pearand



Kui sul on auto ja vajalik matkavarustus, siis on tegelikult Austraalias võimalik üsna mõistliku hinnaga ringi reisida. Maanteede ääres on palju selliseid ööbimiskohti, mis on tasuta. See tähendab, et magama peaks oma autos või telgis. Dušši all ehk iga päev käia ei saa, aga ülepäeviti ikka. Ise küpsetades ei kulu ka toidu peale palju raha. Kõige rohkem raha lähebki bensiini peale, sest vahemaad on üsna pikad. Aga see selleks, reisikogemust ei saagi rahaga võrrelda.

Grill Austraalia moodi
Juhuslikud külalised hommikusöögi kõrvale

Mackay - linn, kus kõik sai alguse 2012. aasta novembris. Kãisin läbi vanad tuttvad kohad :)


Minu esimene töökoht - Rabbit Hole bar & lounge
Peamine trennikoht kohaliku jõe ääres

Järgnevalt - Eungella rahvuspark. Taas, viis aastat tagasi külastatud.

Värskendav suplus keset mägesid väikses basseinis
Ma arvan, et austraallased on väga osavad kirjutama igasugu outussilte

Ööbimispaik keset metsa.

Õhtusöök
Dušš (pilt tehtud ukse pealt), millel puudub tagasein
Ruska?

Mackay ja ümbritsev piirkond on suur suhkrukasvatajate ala.

Suhkrurooo vagunid



Suhkruroog. Umbes nagu pilliroog.
...ja suhkrutehas. Sealt tuleb suhkur

...ja, kõik läheb edasi :)

Kommentaarid