Winton 1700, palun

Juba Eestis olles pidasin Skype-intervjuu võimaliku tööandjaga. Mõnda aega hiljem sain vastuse, et kõik vist sobib ja oli plaan järgmiseks kolmeks kuuks valmis. Tööle saime sõbrannaga, kellega olin juba varasemalt Hastingsi aegadest tuttavad. Minust pidi saama farmiabiline ja temast lapsehoidja. Enne Eestisse tulekut andsin auto just selle sama sõbranna tuttavale mehhaanikule, kes pidi selle maha müüma. Väikese vahendustasuga loomulikult. Paraku aucklandlased ei soovi väga manuaalkastiga sõita ning jäi auto alles. Seda parem meile, sest juba järgmisel päeval saime auto tagasi ning sõit võis alata.

Uus töökoht asus päris Lõunasaare alltipus - väike linnake nimega Winton. Elanikke u 2000 ringis, selles mõttes sarnane Alatskivile. Aucklandist Wintonisse oli kokku 1700 km, sh praamisõit saarte vahel. Oma teereisi läbiisime suht rahulikult, kokku nelja päevaga. Vahepeatused New Plymouthis (linn, kuhu varasemalt polnudki jõudnud), öö pärast praamisõitu Pictonis, edasi Dunedini ning lõpuks Wintonisse. 
Mõned vahepeatused teereisi ajal - Tasmaania meri


Lumi!



Farm ise asub tegelikult Wintonist omakorda 16 km kaugusel. Sellel asulal siin väga nime polegi. Tavaline maakoht. Kohele jõudnult ootas meid farmerite noor pere - 3 väikest last ja ema-isa (33 aastased u). Algselt oli meile lubatud majutus farmi lähedases majas, kuid kuna ehitustööd polnud veel lõpule jõudnud, veetsime esimesed kaks nädalat nende majas. Tol hetkel oli lisaks neile veel külas ka vanaema. Päris huvitav kogemus kiividega koos elada. Sain rohkem aimu nende eluoludest. Eks nad ole täitsa tavalised inimesed, aga nende söömisharjumused nt päris minu omadega kokku ei sobi. Nagu olen aru saanud, siis selline trend on laiemalt levinud kui ainult nende peres. Igatahes, see on umbes selline - hommikuks kohv, lõunasöögiks mõned võileivad ja õhtul suur eine enne magamaminekut. Okei, ehk on selle põhjuseks tihe töögraafik, aga no, kui väga tahta, siis ikka saaks teisiti ka. Meeldetuletuseks, siis NZ on maailma 5 ülekaalulise riigi hulgas. 
Bossi maja

Lõunasaar on ilus. Kokku on NZs u 4 miljonit inimest, Aucklandis sh üle miljoni. Lõunasaarel, mis on tegelikult Põhjast suurem, elab vaid veerand kogu populatsioonist. Seega rahvatikutihedus suhteliselt väike. Palju on loodust. Maja ümbritsevad suured rohumaad, mis vahelduvad kõrgemate ja madalamate mägedadega. Taustal on näha ka Queenstowni lumiseid tippe. Hea rahulik koht. 


Kommentaarid